طول ناحیه در قالب بزرگتر از حد مجاز


امام کاظم علیه السّلام می فرماید : کسی که در هر شبانه روز اعمالش را محاسبه نکند از ما نیست ، به این صورت که حساب کند در طی روز، اگر کار نیکی انجام داده بود از خدا فزونی آن را بطلبد و اگر گناهی مرتکب شده بود، استغفار کند و از آن توبه نماید.
از کتاب پندهای حکیمانه ؛ حضرت علاّمه حسن زاده ی آملی حفظه الله
برگرفته از پایگاه : azha.ir

حدیث برزخی
روزی به محضر مبارک استادم جناب آیت الله محمّد آقاى غروی آملی رضوان الله تعالی علیه تشرّف حاصل کرده بودم ، به من فرمود: این عبارت را در جایی دیده اید که الاِمَامُ اَصلُهُ قَائِم وَ نَسلُهُ دَائِم ، عرض کردم : خیر در جایی ندیده ام ، چه جمله شگفت و شیوا و شیرین و دلنشین است که خود اصلی استوار و قانونی پایدار است ، حضرت عالی از کجا نقل می فرمایید؟
فرمود : من از جایی نقل نمی کنم . آن گاه انگشتان دست راستش را جمع کرد و در حالی که بر گرد لبانش دور می داد، فرمود : دیروز که از خواب بیدار شدم، دیدم این جمله را بر سر زبان دارم و بدان گویایم . راقم گوید : در اصطلاح عرفان این گونه القائات سبّوحی را حدیث برزخی گویند.

کتاب داستان های عارفانه از حضرت علاّمه حسن زاده ی آملی حفظه الله


اولین دیدگاه را شما بگذارید نکته های اخلاقی1 ،

  



 

کم گوى و گزیده گوى چون دُر تا ز اندک تو جهان شود پر
حضرت استاد حسن زاده آملى به حق، عامل به این دستور العمل هستند. سنجیده و کم، ولى عمیق سخن مى گفتند، گزیده گوى بودند و نغز پرداز.
استاد مى فرمایند: دهان باب الله است ! صادرات و وارداتش را کنترل کنید. دهان گوش جان است ، سعى کنید چانه تان را عقل بچرخاند.

صراط سلوک / حضرت علاّمه حسن زاده ی آملی حفظه الله


اولین دیدگاه را شما بگذارید نکته های اخلاقی1 ،

  



ادب مع الله ؛ ادب با خدا
ادب با خدا، عبارت است از : اقتداى به آداب الهى و پیامبر صلّى الله علیه و آله و سلّم و اهل بیت پاکش ؛ که همان عمل به طاعت خداوند عزّوجل است و نیز حمد و سپاس او در شدّت و گشایش و صبر بر بلا. از این رو، ایّوب علیه السّلام خطاب به خدایش گفت : رَبِّ اِنِّى مَسَّنِىَ الضُّرُ وَ اَنتَ اَرحَمُ الرَّاحِمِین . حضرت ایّوب در این دعا ادب را از دو جهت نگاه داشته است ؛ اوّل : این که نگفته است خدایا! تو مرا به بلا انداخته اى ، بلکه مى گوید: مرا بیماری و سختى رسیده است . و دیگر این که نگفته است : بر من رحم نما! بلکه خود را در معرض رحمتش قرار داده و گفته است : تو از همه مهربانان عالم برتری . او چنین گوید، تا مرتبه صبر را حفظ نماید.

برگرفته از کتاب پندهای حکیمانه علاّمه حسن زاده آملی حفظه الله ، نوشته عبّاس عزیزی


اولین دیدگاه را شما بگذارید نکته های اخلاقی1 ،

  


مشخصات مدیر وبلاگ

ویرایش

لوگوی دوستان



ویرایش

طراحی پوسته توسط تیم پارسی بلاگ